Argenta Derieuw

Hans Temmerman – Werk op maat

Binnen de samenwerking met Gallery Ysebaert bestelde Argenta Derieuw in Aalst een eigen ‘Oilsjters schilderoi’ bij lokale kunstenaar Hans Temmerman. Hans Temmerman greep deze opdracht enthousiast met beide handen (en een penseel) aan. Hij gebruikte onder meer de typerende witte en groene kleuren om de huisstijl van Argenta te integreren in het werk.

“We hebben gevraagd aan de kunstenaar Hans Temmerman om een kunstwerk te maken die Aalst symboliseerde.”
Jan Derieuw

Het resultaat is een spectaculair schilderij over Utopia en de buurt daarrond, geheel in Temmermans zijn stijl en naar de smaak van de klant. Hierdoor straalt het schilderwerk de identiteit van de vestiging uit. Argenta creëerde op die manier via Office Art een kunstzinnige, persoonlijke touch op kantoor die hun connectie met de streek weergeeft.

François Betting

Tot slot koos men ook voor een ander kunstwerk waar een subtiele link met Aalst in werd teruggezien. Onderstaand schilderij van François Betting deed hun denken aan het jaarlijkse Aalst carnaval omwille van de kleuren en de amusante illustratie. Op die manier kon men ook met de klant een gesprek aanknopen wanneer ze naar de kunst kijken.

De gezelligheid van Astrid Huisman-Biemans

Naast de schilderijen van Temmerman om de muren op te fleuren was Argenta ook op zoek naar andere kunstdecoratie bij Gallery Ysebaert. De sculpturen van Astrid Huisman-Biemans bleken de ideale toevoegingen aan hun kantoorruimtes.

Ze symboliseert gezelligheid en het familiegevoel, waarden die het bedrijf Argenta hoog achten. Het tasje koffie die ze aanbieden voor ze een gesprek aanvatten, een klein gebaar maar belangrijk in de beleving van de klant in hun kantoor.

Saaie, lege plaatsen werden omgetoverd tot interessante bezienswaardigheden. De menselijke sculpturen creëren een gezelligheid op kantoor omwille van hun levendige uitstralingen en weerspiegeling van krachtige emoties. Met kunst op kantoor kan Argenta hun klanten en werknemers nu in een gezellige, artistieke omgeving verwelkomen.