Kunst huren of leasen voor bedrijven

Hoe transformeert u uw bedrijf naar een aangename ruimte waarin uw collega’s, klanten en werknemers zich graag vertoeven? Til de uitstraling van uw onderneming naar een hoger niveau met kunst op kantoor. Via Office Art maken we schilderijen en beeldhouwwerken toegankelijk voor de kunstliefhebber, verzamelaar én ondernemer. Samen zetten we de puntjes op de i.

Vanbreda1
LogoBedrijf4
LogoBedrijf2kopie
LogoBedrijf5
LogoBedrijf3
LogoBedrijf6

Wat zijn de voordelen van kunst huren of leasen?

Niet onbelangrijk: kunst voor aan de muur huren brengt tal van voordelen met zich mee. Zo zet de verfraaiing van uw onderneming de toon voor de eerste indruk bij klanten en zakenpartners. Kunst helpt uw onderneming haar merkidentiteit en imago naar de buitenwereld te versterken, op een creatieve manier.

Daarnaast plukken ook u, uw collega’s en werknemers de vruchten van kunst op kantoor. Kunstwerken zorgen voor een tweede-thuis-belevenis op kantoor, waardoor er een betere werksfeer ontstaat. De ruimte ademt creativiteit en inspiratie. Wij helpen u graag mee om een omgeving te scheppen waar men graag werkt.


Wist u trouwens dat kunst huren fiscaal aftrekbaar is? Huur kunst voordelig, waarbij u zowel bij onze leasing- als huurformule de maandelijkse facturen fiscaal kunt inbrengen in uw vennootschap.

Hoe werkt kunst huren of leasen voor bedrijven?

Kunst naar uw bedrijf halen was nog nooit zo gemakkelijk. Met keuze uit twee formules kunt u zorgeloos kunst huren of leasen. Al vanaf 50 euro per maand heeft u originele kunstwerken van toonaangevende kunstenaars binnen bereik.

Kunst huren
Met de huurformule betaalt u maandelijks 3% (excl. BTW) van de totale waarde van het kunstwerk. Hierbij is de te huren termijn minimaal 1 jaar, waarbij de collectie halfjaarlijks gewisseld kan worden. Als u bijvoorbeeld een kunstwerk t.w.v. 5000 euro huurt betaalt u maandelijks slechts 150 euro excl. BTW.

Bent u verliefd geworden op een werk uit onze collectie? De helft van de gehuurde waarde geldt als spaartegoed. Als u na 1 jaar beslist een werk aan te kopen, wordt het tegoed van de totale prijs van het kunstwerk afgetrokken, als korting.

Kunst leasen
Met kunst leasen spreidt u de kosten over 1, 2 of 3 jaar. Na de 12de, 24ste of 36ste maand kunt u het kunstwerk aankopen. De slotfactuur bedraagt 16% van de totale waarde van het werk. Als u bijvoorbeeld een leasing neemt van 1 jaar voor een kunstwerk van 10 000 euro, betaalt u 11 keer een leasebedrag van 763,63 euro incl. BTW. De slotfactuur bedraagt dan 1600 euro incl. BTW.

Kunst huren voor bedrijven via Office Art

Onze collectie bestaat uit een gevarieerd aanbod aan nationale en internationale kunstenaars, elk met hun kenmerkende stijl. Hieruit vinden we graag een match met uw bedrijf.

Bij ons kunt u rekenen op professionele begeleiding en advies doorheen heel het proces. Met een maand gratis kunst en photoshopsimulaties krijgt u een goed beeld van het resultaat. De levering, proefplaatsing en verzekering nemen wij bovendien voor onze rekening. We zien niets liever dan bedrijven die hun persoonlijkheid kunnen laten floreren in hun inrichting. Office Art helpt u graag hierbij.

Fiscaal voordelig

De huur of lease is integraal aftrekbaar en dus fiscaal voordelig.

Zorgeloos

Kunst huren bij Office Art is effectief, voordelig en zorgeloos. In onze full-service oplossing zijn niet alleen huur, advies van een art consultant en voorselectie van kunstwerken inbegrepen, maar ook het transport, inrichting en verzekering.

Betere mentale gezondheid

Office Art motiveert en inspireert uw klanten en medewerkers en zorgt voor een betere mentale gezondheid voor uzelf en uw team rondom u.

Ontvang uw gratis proefplaatsing

Wij komen langs bij u en bekijken ter plaatse samen welke kunstwerken op welke locaties mooi zouden staan.

  Wat zeggen onze klanten

  “Ik koos voor een fenomenaal kunstwerk van François Betting omdat dit werk paste bij onze warme kantoorstijl.
  Els Vaernewyck
  Héritage, Aalter

  “Wij zullen nog een tijdje huren om nadien met ons spaartegoed enkele werken aan te kopen voor het kantoor. Momenteel zijn we nog aan het ontdekken welke kunst we verkiezen.“
  Nele Lataire
  Group LN, Drongen

  “Deze twee werken van Herman Brood zijn bewust gekozen voor hun opschriften. Wij hechten veel belang aan ons team en de sfeer die er heerst. Beide werken vonden ze heel toepasselijk voor in hun kantoor, omdat ze solidariteit en warmte symboliseren. De opvallende kleuren en figuren in de schilderijen weerspiegelen dus hun belang aan teamwork.”
  Didier Lapin en Philip Rokegem
  Cornelis & Vanbreda, Merelbeke

  Hoe werkt het?

  Bezoek

  Ieder bedrijf en kantoor is anders, daarom is een kennismaking van cruciaal belang. Tijdens een eerste locatiebezoek bespreken we je wensen en smaak.

  Visualisatie

  Daarna zorgen wij voor een professionele en persoonlijke simulatie van hoe uw bedrijf kan worden getransformeerd en komen we vrijblijvend langs met een reeks kunstwerken.

  Wissel

  Ben je na een jaar toe aan iets anders? Jaarlijks wisselen is inbegrepen in de huurprijs.

  Zorgeloos

  Na de selectie van de kunstwerken, nemen wij het transport, de installatie en verzekering voor ons rekening.

  Fiscaal voordelig

  De huur of lease is integraal aftrekbaar en dus fiscaal voordelig.

  Het concept testen zonder risico? Beleef een maand gratis kunst.

  Wij komen langs bij u en bekijken ter plaatse samen welke kunstwerken op welke locaties mooi zouden staan.

  Enkele testimonials

  Wie zijn wij?

  Office Art is een B2B project waarbij we kantoorruimtes naar een hoger niveau tillen met kunst. We bieden een brede keuze aan schilderijen en beeldhouwwerken, uit een gebalanceerde mix van nationale en internationale artiesten.

  Waarom Office Art?

  Office Art maakt kunst toegankelijk binnen de kantoormuren. Het is een vernieuwend concept dat de drempel naar kunst wil verlagen en via de juiste curatie die past bij het DNA van jouw bedrijf je ruimte verrijkt, mensen inspireert en je merk versterkt.

  Kunst verrijkt je ruimte.
  Kunst inspireert mensen.
  Kunst versterkt je merk.

  Veelgestelde vragen rond kunst huren of leasen voor uw bedrijf

  Wanneer kan ik kunst huren of leasen stopzetten?

  Je kan jaarlijks stoppen, op voorwaarde dat we een schriftelijke melding ontvangen 3 maanden voor de beëindiging. Hierbij staan we een mail ook als geldige melding toe.

  Voorbeeld
  Je jaarlijks huurcontract eindigt op 31/07/2022. Ten laatste op 31/04/2022 verwachten we een schriftelijke melding van stopzetting.

  Om de hoeveel tijd kan je kunst wisselen?

  Bij aanvang krijg je de keuze om kunstwerken zesmaandelijks of jaarlijks te wisselen. Indien je beslist om te wisselen mag je de galerij contacteren om te bespreken wanneer je een werk wilt wisselen.

  Voorbeeld
  Bij start van het huurcontract op 01/08/2022 koos je voor een schilderij van Frank Kenis op kantoor. Zes maanden later, op 01/02/2022 zou je graag iets nieuws zien op het werk en vervang je het werk van Kenis voor een schilderij van Ilana Gal.

  Wat bedoel je met spaartegoed?

  Uw spaartegoed is het bedrag dat maandelijks van het huurbedrag gespaard wordt om bij aankoop van een kunstwerk als korting te gebruiken op de totaalprijs. Dit spaartegoed bedraagt de helft van het huurgeld dat je maandelijks betaalt voor een kunstwerk. Met dit bedrag mag je een kunstwerk uit het volledige aanbod van de galerij kiezen, op eender werk moment. Wanneer je kunst wisselt zal je spaartegoed altijd blijven gelden en blijven opbouwen.

  Voorbeeld:
  Je huurt een kunstwerk tegen een maandelijks bedrag van € 150 (excl. BTW). Hiervan kan je maandelijks € 75 (excl. BTW) sparen. Na 1 jaar heb je € 900 (excl. BTW) gespaard. Dit spaartegoed kan je als kortingsbron gebruiken om een kunstwerk uit de galerij aan te kopen. Indien je bijvoorbeeld een kunstwerk van € 3000 zou willen aankopen, kan je het spaartegoed van € 900 gebruiken als korting, waardoor je nog slechts € 2100 hoeft te betalen voor het betreffende kunstwerk.

  Zijn de kunstwerken verzekerd?

  Office Art zorgt ervoor dat alle gehuurde en geleasede werken verzekerd zijn tot de slotfactuur die je ontvangt aan het einde van je contractperiode.

  Wat gebeurt er als een gehuurde kunstwerk door de galerij verkocht wordt tijdens het huurcontract?

  Wanneer een werk in huur of in lease hangt kan dit niet worden verkocht. Indien een klant toch graag een kunstwerk in huur of lease zou willen aankopen, wordt de huurder gecontacteerd voor onderling overleg. In deze situatie heeft de huurder altijd voorrang.