Cornelis & Vanbreda

Variatie in kunstdecoratie

Vanbreda Cornelis is een Gentse regionale makelaar. Voor hun ruime vestiging in Gent waren ze op zoek naar kunstdecoratie om hun witte muren mee op te fleuren. In onze galerij ontdekten ze een diversiteit aan kunstwerken, zowel in 2D als in 3D. Via Office Art kregen ze de mogelijkheid om enkele kunstwerken te plaatsen in hun bedrijfsruimtes.

Op de foto links zien we het werk van Roy Yariv en Nina Kemchyan pronken in één van hun kantoorruimtes. Wat voordien witte muren en lege hoeken waren, zijn nu artistieke, decoratieve elementen. De driedimensionale kunstwerken vullen opvallend de ruimte en zijn eyecatchers voor iedereen die zich daar bevindt.

 

Ilana Gal in de inkomhal

Didier en Philip hebben voor hun inkomhal gekozen voor dit kleurrijke werk van Ilana Gal. Er is bewust voor dit werk gekozen omdat het blauw ook terugkomt in hun logo. Klanten en werknemers die passeren zullen onmiddellijk verwelkomd worden in een hal met gevoel voor kunst. Bovendien wordt bij het binnenkomen zo de identiteit van Vanbreda Cornelis tentoongesteld vanuit een artistiek perspectief.

We are a team & Friends forever

Deze twee werken van Herman Brood zijn bewust gekozen voor hun opschriften. Didier Lapin en Philip Rokegem hechten veel belang aan hun team en de sfeer die er heerst. Beide werken vonden ze heel toepasselijk voor in hun kantoor, omdat ze solidariteit en warmte symboliseren. De opvallende kleuren en figuren in de schilderijen weerspiegelen dus hun belang aan teamwork.

De vergaderzalen

In de tweede vergaderzaal hangt er een metalen 3D kunstwerk van Uri Dushi. Dit kleurrijke kunstwerk heet Time Chasers en bestaat uit drie lagen. Het werk staat in rechtstreeks verband met hun job omwille van de tandwielen die de tijd symboliseren en de zakenmannen. De sculptuur is speciaal ontworpen in functie van muurdecoratie. Dit soort werk is zeer kenmerkend voor Dushi, de wielen en de silhouetten komen meermaals terug in zijn werk. Ook de rode en zwarte kleuraccenten lijken een constante te zijn in zijn werken.