Thomas Lippick

“De verleiding en het imaginaire”

Biografie

Thomas Lippick werd geboren in 1960 in Hannover, Duitsland. Zijn opleiding kreeg hij tussen 1985 en 1989 aan de “Freie Kunst-studienstätte Ottersberg, Niedersachsen, Duitsland. Na vijftien jaar te hebben gewerkt in Bremer Neustadt heeft een verhuis zich opgedrongen en kon Thomas Lippick een nieuwe werkplaats vinden in het “Milchquartier” eveneens in Bremen. Een prachtig 19de -eeuws pand met een prachtige tuin, het “Atelier in der Runken”, waar hij zijn artistiek werk kan voortzetten.

Sinds het jaar 1994 wordt zijn werk veelvuldig tentoongesteld en is zijn werk te zien op vele nationale en internationale fora.

De techniek

Al dertig jaar werkt Thomas Lippick navolgend de oude traditionele schildertechnieken, met tempera en meer specifiek met eitempera. Pigmenten en soorten aarde worden gemengd met een emulsie welke toelaat de kleuren te verdunnen met water. Dit in contrast met de klassieke olieverfschilderijen.

Bovendien is er een duidelijke verwijzing in het werk van Thomas Lippick naar de oude technieken voor het schilderen van fresco’s.
Delen van zijn werk zijn onderwerp van een zoeken naar de klassieke abstractie. Zijn creaties worden inhoudelijk gevormd door kleuren en lijnen meerlagig aangebracht tot een bezadigd resultaat. Een ander deel van zijn beeldvorming zal dan bij de toeschouwer weer andere associaties oproepen.