Group LN

Een andere kunstenaar om het half jaar

Nele en Niels van Group LN zijn projectontwikkelaars uit Drongen. Ze hebben hun kantoor gerenoveerd en zochten nog wat beleving in het kantoor. Elk half jaar selecteren ze een andere kunstenaar om in hun kantoor te hangen. Op die manier kunnen ze zelf nog ontdekken welke kunst het best past in hun kantoor. Daarnaast leidt deze opportuniteit ook tot een verfrissende indruk van het kantoor.

Met onze formule hangt u niet vast aan één bepaalde kunstenaar. De eerste zes maanden heeft Group LN bijvoorbeeld gekozen voor de kleurrijke werken van Ilana Gal. Daarna werd er een selectie gemaakt van de werken van Hans Temmerman.

Ilana Gal

Op het eerste zicht hebben de levendige en kleurrijke schilderijen van Ilana een bedrieglijke naïviteit. Bij nader onderzoek, brengen de vreemde en doordringende uitdrukkingen van de personages en de intrigerende compositie een onverwachte emotionele impact met zich mee.

Ilana Gal bracht haar kindertijd door in Afrika. De liefde voor de levendige straatmarkten, de lokale kunst en cultuur, de kleurrijke maskers vormden een intrinsiek onderdeel van haar beeldentaal.

“We zullen nog een tijdje huren om daarna met ons spaartegoed enkele werken aan te kopen voor het kantoor. Momenteel zijn we nog aan het ontdekken welke kunst we het mooiste vinden.

Nele Lataire

Hans Temmerman

Group LN koos ook voor de Belgische kunstenaar Hans Temmerman. Enerzijds om het Belgisch kunstzinnig talent te ondersteunen en anderzijds vanwege de straat- en bouwelementen die meermaals terugkomen in zijn werken. Dit creëert een relatie met waar Group LN voor staat.