Kunst huren of leasen voor uw bedrijf

Via budgetvriendelijke lease- en huurformules vanaf 50 euro per maand komen originele kwalitatieve kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars in het bereik van zelfstandigen en kmo’s om hun kantoren, vergaderzalen en wachtruimtes aan te kleden.

De huur of lease is integraal aftrekbaar en dus fiscaal voordelig. Jaarlijks wisselen van kunstwerk is inbegrepen in de huurprijs. Een gratis proefplaatsing is mogelijk. Gratis advies, levering, plaatsing en verzekering.

Veelgestelde vragen rond kunst huren of leasen voor uw bedrijf

Wanneer kan ik kunst huren of leasen stopzetten?

Je kan jaarlijks stoppen, op voorwaarde dat we een schriftelijke melding ontvangen 3 maanden voor de beëindiging. Hierbij staan we een mail ook als geldige melding toe.

Voorbeeld
Je jaarlijks huurcontract eindigt op 31/07/2022. Ten laatste op 31/04/2022 verwachten we een schriftelijke melding van stopzetting.

Om de hoeveel tijd kan je kunst wisselen?

Bij aanvang krijg je de keuze om kunstwerken zesmaandelijks of jaarlijks te wisselen. Indien je beslist om te wisselen mag je de galerij contacteren om te bespreken wanneer je een werk wilt wisselen.

Voorbeeld
Bij start van het huurcontract op 01/08/2022 koos je voor een schilderij van Frank Kenis op kantoor. Zes maanden later, op 01/02/2022 zou je graag iets nieuws zien op het werk en vervang je het werk van Kenis voor een schilderij van Ilana Gal.

Wat bedoel je met spaartegoed?

Uw spaartegoed is het bedrag dat maandelijks van het huurbedrag gespaard wordt om bij aankoop van een kunstwerk als korting te gebruiken op de totaalprijs. Dit spaartegoed bedraagt de helft van het huurgeld dat je maandelijks betaalt voor een kunstwerk. Met dit bedrag mag je een kunstwerk uit het volledige aanbod van de galerij kiezen, op eender werk moment. Wanneer je kunst wisselt zal je spaartegoed altijd blijven gelden en blijven opbouwen.

Voorbeeld:
Je huurt een kunstwerk tegen een maandelijks bedrag van € 150 (excl. BTW). Hiervan kan je maandelijks € 75 (excl. BTW) sparen. Na 1 jaar heb je € 900 (excl. BTW) gespaard. Dit spaartegoed kan je als kortingsbron gebruiken om een kunstwerk uit de galerij aan te kopen. Indien je bijvoorbeeld een kunstwerk van € 3000 zou willen aankopen, kan je het spaartegoed van € 900 gebruiken als korting, waardoor je nog slechts € 2100 hoeft te betalen voor het betreffende kunstwerk.

Zijn de kunstwerken verzekerd?

Office Art zorgt ervoor dat alle gehuurde en geleasede werken verzekerd zijn tot de slotfactuur die je ontvangt aan het einde van je contractperiode.

Wat gebeurt er als een gehuurde kunstwerk door de galerij verkocht wordt tijdens het huurcontract?

Wanneer een werk in huur of in lease hangt kan dit niet worden verkocht. Indien een klant toch graag een kunstwerk in huur of lease zou willen aankopen, wordt de huurder gecontacteerd voor onderling overleg. In deze situatie heeft de huurder altijd voorrang.