Blogs

Kunst in kantoren zorgt voor een gezondere werkplek

Kunst in kantoren zorgt voor een gezondere werkplek

Een gemotiveerde medewerker is 31% productiever, 3x creatiever en levert 37% meer op voor het bedrijf. Daarnaast voelen gemotiveerde medewerkers zich vitaler, gelukkiger en zijn zij gemiddeld langer verbonden aan hetzelfde bedrijf.

Gemotiveerde medewerkers zijn dus essentieel voor je bedrijf, maar in de praktijk blijkt dat maar liefst 70% van de medewerkers niet of niet geheel gemotiveerd zijn. Hier is dus veel winst te behalen.

Maar hoe kan je de werkmotivatie bij je medewerkers verbeteren en stimuleren?

Het antwoord ligt in de werkomgeving. Je medewerkers zijn gemotiveerder als ze zich prettig voelen in hun werkomgeving. Op deze manier kunnen ze zo optimaal mogelijk presteren. 

Kunst in het kantoor Irres (Vastgoedkantoor, Sint-Martens-Latem)
Irres wil dat zijn kantoor rust uitstaalt.

Kunst op kantoor zorgt voor deze prettige werkomgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat kunst in sterke mate de beleving van het kantoor beïnvloedt. Kunst zorgt voor een dynamisch, eigentijds karakter en bovendien voor een positieve, verzorgde uitstraling van de werkomgeving naar de medewerkers. Daarnaast zorgt kunst voor een welkome afleiding. De hele dag staren naar een computerscherm is funest voor arbeidsproductiviteit. Kunst geeft een reden om af en toe eens weg te kijken en je concentratie te hervinden. 

Eveneens is uit onderzoek gebleken dat kunst ook echt de emotionele gesteldheid van de medewerkers beïnvloedt en dat kunst een sterke relatie heeft met tevredenheid en met (de vermindering van) stress. 

Uit onderzoek van de School of Psychology van de Exeter University in Groot Brittannië blijkt dat kunst op de werkvloer de productiviteit verhoogt met 17%. Ten eerste stimuleert kunst de creativiteit. In plaats van je personeel op een kunstmatige manier (‘inspirerende’ slogans, cliché afbeeldingen) proberen te motiveren, wekken oprecht indrukwekkende kunstwerken creativiteit op een natuurlijke manier op. Interessante kunst zorgt voor gespreksstof, zet aan tot discussies en moedigt hiermee een innovatieve manier van denken aan.  

Conclusie: Kunst in je kantoor is belangrijk. Zet kunst in als effectief middel zodat je medewerkers zich prettig voelen in hun werkomgeving en hierdoor gemotiveerder, vitaler en gelukkiger zijn. 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Kunst in kantoren zorgt voor een gezondere werkplek

Comments are closed.