Blogs

The Shine als Totaalconcept: Architecture Meets Health

Ronald A. Westerhuis is een Nederlandse beeldend kunstenaar met Zwolle als thuisbasis. Hij is internationaal actief als maker van landschapskunst en abstracte sculpturen. Zijn werk is te vinden in de openbare ruimte, musea en particuliere kunstcollecties. De liefde voor roestvrij staal als materiaal ontstond bij Westerhuis toen hij werkzaam was op booreilanden in de Noordzee. Daar leerde hij het staal en de verweerde buizen kennen, die nu de basis vormen van zijn kunstwerken. Zijn visie: size does matter!

Eén van Ronalds sculpturen is The Shine. Net zoals al zijn werken is The Shine een unicum, één van zijn soort, vervaardigd uit roestvrije staal. Het machtig kunstwerk is aangekocht door een apothekersfamilie. Ze ervaren het kunstwerk als een visualisering van de waarden van hun familiale apotheek. De eigenares van de apotheek voelde zich enorm aangetrokken tot de sculptuur, omdat het voor haar een totaalconcept betekent: het kunstwerk als een metafoor voor zuurstof, zen, de wereld, het denken en het dromen.

De aankoop van dit kunstwerk en deze symbolisering vloeien samen met haar persoonlijke interesses voor architectuur en farmacie. Ze was altijd zeer geboeid geweest door architectuur en psychologie. Een gesprek met haar patiënten is voor haar dan ook een prioritaire dagelijkse handeling in het adviseren van een gezonde levensstijl. De sculptuur betekent voor haar dus een symbolisering van deze gezonde levensstijl en zou positief helpen bij de gesprekken die ze voert bij de patiënten. Architecture meets health!

Ook op zoek naar kunstwerken die de visie van uw bedrijf op een artistieke manier in de kijker zetten? Kom een bezoek brengen aan onze galerij of neem een kijkje op onze website en kies nu uw eerste kunstwerk!

Bekijk hieronder de video over de unieke sculptuur.

Did you like this? Share it!

0 comments on “The Shine als Totaalconcept: Architecture Meets Health

Comments are closed.